Overname van Klinipath BV

RADNOR, Pennsylvania, 10 september 2014

VWR International, LLC, een toonaangevende onafhankelijke distributeur van laboratoriumapparatuur, -materiaal en -diensten aan life science en onderzoeksbedrijven, kondigde vandaag de overname van Klinipath BV, en diens dochterondernemingen Immunologic BV, Mortupath BV en Klinipath BVBA, aan. De capaciteit en de portefeuille van VWR in histologie, immunologie en klinische chemie in Europa worden door deze overname wederom vergroot.

Klinipath en zijn dochterondernemingen, onafhankelijke distributeurs van apparatuur, verbruiksartikelen en reageermiddelen, zijn gevestigd in Duiven, Nederland en Olen, België. Zij vertegenwoordigen een aantal vooraanstaande leveranciers voor de klinisch chemische industrie voor de histologie-, pathologie-, cytologie- en immunologiesector, en brengen ook een uitgebreide portefeuille van eigenmerkproducten van apparatuur, reageermiddelen en plastic verbruiksartikelen op de markt onder de namen Klinipath en Immunologic.

"Klinipath, Immunologic en Mortupath staan in Nederland en België te boek als vertrouwde merken," meldde Peter Schule, senior vicepresident VWR en voorzitter EMEA-APAC Lab and Distribution Services. "Klinipath steunt VWR's doorlopende doel om onze capaciteit en productportefeuille uit te breiden en ons nog verder op het gebied van de weefseldiagnostiek te begeven. De betrokkenheid bij hun medewerkers komt goed overeen met de waarden van VWR en de cultuur binnen ons bedrijf, en we zijn erg blij met de toetreding van het team van Klinipath-team tot de VWR-organisatie."

Financiële details van deze overname worden geheimgehouden.