Brexit-verklaring voor klanten

16th October 2019

Het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten, bekend als Brexit, vormt een uitdaging voor bedrijven in zowel het VK als de rest van de EU. We blijven de situatie en de potentiële impact op onze activiteiten volgen en houden onze mitigatiemaatregelen in stand. Ons Brexit-team helpt de bedrijfscontinuïteit te waarborgen om onze klanten tijdens deze overgang de beste ondersteuning en services te bieden.

We hebben ons voorbereid op een aantal scenario's, waaronder ‘No Deal’ of ‘Hard Brexit’. De belangrijkste situaties die we hebben overwogen zijn wijzigingen in tarieven, douanegrenzen, wisselkoersen en regelgevingskaders, alsook eventuele gevolgen voor onze geïntegreerde Supply Chain. We zijn ons actief aan het voorbereiden bereiden op elk niveau van onze organisatie; van Customer Service, Sales en Procurement tot Finance, Compliance, Human Resources en IT.

We hebben meer dan 250 acties geïdentificeerd om onze activiteiten te ondersteunen na een Brexit-beslissing. Enkele specifieke acties die we al hebben genomen om ons voor te bereiden zijn:

  • Het opzetten van een voorraadreserveringsproces voor klanten om de levering van goederen zeker te stellen. Hoewel we extra opslagruimte hebben voorzien voor onze grotere voorraad en voorraden voor klantenreserveringen, adviseren wij u er rekening mee te houden dat we niet langer kunnen garanderen dat onze fabrikanten voor elk verzoek voldoende productiecapaciteit hebben voor extra aanvraag. We zullen elk verzoek per geval moeten beoordelen. Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van een reservering, of van plan bent om extra bestellingen te plaatsen om uw voorraadniveaus te verhogen of een veiligheidsvoorraad op te bouwen, neem dan contact op met uw VWR Accountmanager of medewerker van de Customer Service, of neem contact met ons op via brexit.uk@vwr.com
  • Continue monitoring en aanpassing van voorraadniveaus in onze faciliteiten in het VK, Ierland en de EU om de nieuwe exitdatum weer te geven. Deze monitoring zorgt ervoor dat we ons kunnen aanpassen aan schommelingen in vraag en aanbod
  • Samenwerken met onze logistieke partners om alternatieve verzendroutes te identificeren (zowel VK naar EU als EU naar VK) en plannen hebben om van route te wisselen met minimale kennisgeving indien en wanneer nodig. Onze verzendroute naar Ierland is gewijzigd, zodat deze niet langer door het VK wordt getransporteerd, waardoor mogelijke vertragingen bij verzendingen vanuit de EU naar het VK worden voorkomen die van invloed kunnen zijn op verzendingen naar Ierland
  • Samenwerken met onze in het VK gevestigde leveranciers om ervoor te zorgen dat ze voldoende Brexit-voorbereidingen hebben om ervoor te zorgen dat hun producten in de EU kunnen worden verkocht in geval van wijzigingen in de regelgeving en vereisten. Als u zich zorgen maakt over bepaalde producten in het Verenigd Koninkrijk, neem dan contact met ons op via brexit.uk@vwr.com met een lijst van die producten waarover u meer informatie wilt.
  • Ondanks de politieke onzekerheid zijn wij ervan overtuigd dat onze planning ons in staat zal stellen het hoge niveau van klantenservice en ondersteuning te handhaven die u van ons gewend bent. We houden u op de hoogte van belangrijke wijzigingen of updates.

Ondertussen zijn we beschikbaar om specifieke problemen te bespreken. Als u nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via brexit.uk@vwr.com.

FAQ's