SPE-gids

Monstervoorbereiding

Al sinds wetenschappers zijn begonnen met het analyseren van verbindingen, is er behoefte geweest aan monstervoorbereiding om monstercomponenten te extraheren en te zuiveren.

De huidige technologie voor monstervoorbereiding, vastefase-extractie (SPE - Solid Phase Extraction), is gebaseerd op de principes van chromatografie en biedt meer snelheid, minder gebruik van en blootstelling aan gevaarlijke solventen en een betere reproduceerbaarheid van de scheiding in vergelijking met andere natte chemische methoden, zoals vloeistof/vloeistofextractie.

Het doel van de monstervoorbereiding

Monsterreiniging -Dit is nodig om onzuiverheden te verwijderen en/of het gewenste component van de matrix te isoleren. Dit helpt de levensduur van de analytische kolom te verhogen en voorkomt besmetting van apparatuur zodat dure instrumenten worden beschermd.

Monsterconcentratie -Om de detectielimieten van de analytische apparatuur te bereiken. De monstervoorbereiding concentreert de gewenste componenten selectief, voorafgaand aan de analyse.

Kolommen op basis van polymeer

Deze harsdeeltjes hebben een groot oppervlak en zijn zeer stijf en stabiel boven een pH-bereik van 1 - 14 en kunnen bovendien worden bevochtigd met water en worden niet beïnvloed door sorbentdroging. De kolommen zijn beschikbaar in hydrofobe, hydrofiele en ionenuitwisselingsvormen en zijn geschikt voor gebruik bij geavanceerde detectiemethoden.

Kolommen op basis van silica

Sorbenten voor SPE op basis van silica zorgen voor voorspelbare en consistente extracties voor discrete deelverzamelingen van een breed scala aan monstersoorten. Gemengde sorbenten kunnen worden gebruikt voor de extractie van verbindingen uit complexere matrixen.

Voor een vastefase-extractie is een verdeelstuk zoals dit vereist. Het bevat: 1 glazen vacuümkamer, 1 nylon kap met luer-aansluiting en 1 polyethyleen pakking, 24 individuele PP-afsluitkranen voor debietregeling, 24 roestvrijstalen naalden, 1 monsterverzamelingsrek met 3 steunpalen, 3 legplaten met instelbare hoogte, 9 legplaatsteunclips, 1 vacuümmeter/PP-controllereenheid, 1 instructieblad.