Digitale leveringsbonnen - FAQ's en instructies omtrent toegang krijgen

Avantor gaat over van papieren paklijsten naar digitale QR-codes

FAQ's

Wat gebeurt er?

Als onderdeel van het duurzaamheidsinitiatief van Avantor introduceren wij een initiatief voor vermindering van verpakkingsafval. U hebt misschien gemerkt dat wij een QR-code aan onze verpakking hebben toegevoegd in 2021 - dit was het begin van de overgang van de traditionele papieren leveringsbonnen bijgesloten in de verpakking van iedere order, naar een QR-code gestempeld op een recycleerbare sticker die zich op de buitenkant van ieder pakket bevindt en reeds het adres van de klant bevat. Door de QR-code te scannen zijn onze klanten in staat toegang tot hun digitale leveringsbon te krijgen.


Moet ik op dit moment de QR-code etikettering toepassen?

Klanten hebben momenteel de optie om zich in te schrijven voor digitale leveringsbonnen voor bestellingen die vanuit de distributiecentra van Avantor worden verzonden. Wij moedigen alle klanten aan de digitale leveringsbonnen te gebruiken om hun toewijding voor duurzaamheid en efficiëntie verder kracht bij te zetten. 


Waarom doet Avantor dit?

De overgang van de traditionele papieren leveringsbonnen naar digitale leveringsbonnen stelt Avantor in staat haar impact op het milieu verder te reduceren en haar duurzaamheidsdoelen beter te behalen. 


Wanneer vindt deze overgang plaats?

Klanten hebben vanaf nu de optie om zich in te schrijven voor digitale leveringsbonnen voor bestellingen die vanuit de distributiecentra van Avantor worden verzonden. Het doel van Avantor is om tegen januari 2023 volledig over te schakelen op digitale paklijsten.


Zullen digitale leveringsbonnen beschikbaar zijn voor alle leveringen van Avantor?

Digitale leveringsbonnen zullen beschikbaar zijn via een QR-code voor alle leveringen afkomstig uit een Avantor distributiecentrum. 


Vormt deze overgang een onderdeel van een groter duurzaamheidsinitiatief dat door Avantor wordt ondernomen?

Ja. Bij Avantor zorgen we er door onze toewijding voor dat onze dagelijkse handelingen een positieve impact hebben op milieu en maatschappij. Met duurzaamheid verankerd in ons hele bedrijf volbrengen wij onze missie om de wetenschap in beweging te brengen voor een betere wereld.
Als wereldleider binnen de industriële sector hebben wij de verantwoordelijkheid om een langdurige bijdrage te leveren aan onze partners, klanten, leveranciers, aandeelhouders en gemeenschappen.


Wat is de milieu-impact van het omschakelen naar QR-codes zonder leveringsbon?

Als al onze klanten in Europa de QR-code zonder leveringsbon hebben overgenomen, kunnen we 12-25 bomen per jaar besparen en broeikas-emissies van 1,1-1,2 MTCO2e jaarlijks


Welke andere dingen doet Avantor om duurzaamheid verder te promoten?

Zie de paragraaf over onze Duurzaamheid op avantorsciences.com


Hoe gebruik ik een QR-code om te lezen wat zich in een verpakking van Avantor bevindt?

Instructie PDF


Wat als ik niet wil converteren naar een QR-code? 

Klanten hebben momenteel de optie om zich in te schrijven voor digitale leveringsbonnen of om papieren leveringsbonnen te blijven gebruiken. Werk samen met uw verkoopvertegenwoordiger om alle opties die voor u beschikbaar zijn te bespreken.


Blijven de papieren leveringsbonnen verstuurd worden met pakjes?

Papieren leveringsbonnen blijven verstuurd worden, tenzij u zich opgeeft om digitale leveringsbonnen te ontvangen. Als de optie digitale leveringsbon eenmaal is aangezet voor een leveringslocatie, wordt de papieren leveringsbon niet meer verstuurd met pakjes.


Veiligheid & hoe u kunt beginnen

Welk apparaat heb ik nodig om een QR-code te scannen?

Mobiele telefoons met een camera kunnen de QR-code lezen met behulp van de camera-functie om de QR-code te scannen.
Bij laptops of desktops is een scan-apparaat aangesloten op de computer vereist om de QR-code te lezen.


Waarom is een veilige aanmelding vereist om toegang tot digitale leveringsbonnen te krijgen?

Een veilige aanmelding is vereist om de zichtbaarheid van de verpakkingsinhoud te beperken tot afdelingen binnen uw bedrijf evenals andere informatie beschikbaar met een wachtwoord of als geregistreerd gebruiker.
Optie voor veilige toegang tot digitale leveringsbonnen:

Wachtwoord

De optie Wachtwoord is goed voor klanten die een multi-locatie site hebben met meerdere leveringsontvangers.
De gebruiker heeft beperkte toegang om alleen de leveringsbonnen te bekijken na het scannen van de QR-code. Gelimiteerde toegang beperkt zichtbaarheid van het bekijken van orders, prijsstelling, offertes voor de gebruiker.
Om de wachtwoord-optie in te stellen, dient het desbetreffende bedrijf contact op te nemen met de webbeheerder: vwr.be@vwr.com 
Als de beheerder eenmaal de optie heeft ingeschakeld, moeten zij hun goederenontvangstafdelingen op de hoogte stellen van het wachtwoord zodat zij kunnen beginnen met het scannen en downloaden van hun digitale leveringsbon.


Hoe kom ik erachter wie is aangewezen als bedrijfsbeheerder voor digitale leveringsbonnen?

Als u geen toegang krijgt tot de digitale paklijst met behulp van het wachtwoord, neem dan contact op met uw beheerder om het wachtwoord te verifiëren.
Neem om te bepalen wie uw bedrijfsbeheerder is contact op met : vwr.be@vwr.com

Geregistreerde gebruiker

De optie Geregistreerde gebruiker is vereist voor gebruikers die toegang moeten hebben tot behulpzame tools die inkoop vergemakkelijken. Om meer te weten te komen omtrent hoe u een geregistreerde gebruiker wordt, klik hier


Ons bedrijf heeft diverse accounts; moet ik mij opgeven voor alle accounts?

Opgeven is beschikbaar voor specifieke of alle leveringsaccounts of alle accounts. Als u eenmaal de initiële instelling om digitale leveringsbonnen te activeren hebt voltooid, bent u in staat te kiezen welke accounts worden meegenomen in uw VWR.com-profiel. 


Klaar om u in te schrijven voor digitale paklijsten en te stoppen met papieren leveringsbonnen?

Aanmelden

Heeft u al een VWR.com-profiel?

Als u al een VWR.com-profiel hebt, meldt u zich aan door uw e-mail en wachtwoord op te geven aan de bovenkant van de pagina. Aanmelden biedt toegang tot uw account en uw persoonlijke instellingen. 
Als u een gebruikersprofiel hebt en uw bedrijf meldt zich aan, dan hebt u automatisch toegang.

Als u geen gebruikersprofiel hebt, kijk dan bij de volgende vraag.

Om te weten te komen hoe, vindt u hier instructies


Hoe weet ik dat mijn profiel is aangemaakt?

Een mededeling wordt verstuurd binnen 48 uur nadat uw account is geverifieerd. 


Als het gebruikersprofiel eenmaal is ingesteld, hoe geef ik mij dan op om digitale leveringsbonnen te ontvangen?

Om u op te geven voor digitale leveringsbonnen, neemt u contact op met vwr.be@vwr.com


Met wie moet ik contact opnemen als de QR-code is beschadigd en de scanner de code niet kan lezen?

Als u een persoonlijke inlog hebt op onze website, kunt u altijd de leveringsbon terughalen uit het gedeelte Order Status (WIMS). Zo niet, stuur ons dan een e-mail of bel ons: vwr.be@vwr.com of tel:  016 385 011. Vermeld de order-referentie of het nummer van de leveringsbon op de sticker en er wordt een digitale leveringsbon per e-mail naar u verstuurd.