Merck Chemicals voor de technische industrie

Merck is wereldwijd leider op het gebied van chemische analyse en beschikt over een breed assortiment hoogwaardige laboratoriumchemicaliën voor al uw veeleisende toepassingen.

Samenwerken met VWR biedt een unieke kans om de hoogste haalbare kwaliteit en service van de markt te realiseren. Naast hun expertise in laboratoriumchemicaliën beschikken Merck en VWR ook over uitgebreide ervaring bij het bieden van ondersteuning bij technische toepassingen. Merck kan u bijvoorbeeld ondersteunen bij op maat gemaakte producten voor organische synthese, EMSURE®-producten in grotere verpakkingsformaten, speciale solventen voor kwaliteitscontrole en specifieke veiligheidsoplossingen voor uw kwaliteitslaboratorium.

Merck heeft een campagne voor de technische industrie ontwikkeld om u een idee te geven van uw mogelijkheden om processen te verbeteren met behulp van de producten van Merck. Klik hieronder op de verschillende onderwerpen voor meer informatie over de mogelijkheden. 

Productselectie

Klik hier voor het complete assortiment van Merck als u in het gedeelte Industrie niet kunt vinden wat u zoekt

Merck Chemicals for Technical Industry - Application Notes

Karl Fischer-titratie

De bepaling van het watergehalte in petrochemische producten is belangrijk.

Gaschromatografische analyse

Het meten van benzeen- en zuurstofverbindingen in vooraf samengestelde benzine is een toepassing die wereldwijd veelvuldig wordt uitgevoerd,

COD-metinganalyse in afvalwater

De analyse van afvalwater wordt door overheidsinstanties vereist om het milieu te beschermen.

Spectroquant®-monstervoorbereiding

Onze testkits bevatten alle reagentia die u nodig hebt voor monstervoorbereiding en analyse wanneer ontleding noodzakelijk is.

PRODUCTIECHEMICALIËN

MAATWERKPRODUCTEN VOOR ORGANISCHE SYNTHESE

Merck beschikt over een portfolio van meer dan 5000 bouwstenen voor uw syntheseproces. Maatwerkproducten zijn de perfecte oplossing voor uw specifieke productietoepassingen. Maatwerk kan worden uitgevoerd op een aantal verschillende niveaus: verpakking, analyse, onttrekkingssystemen, bronnen etc. Met de producten van Merck kunt u:

 • Tijd en energie besparen
 • Gezondheidsrisico's minimaliseren
 • Het opschalen vereenvoudigen
 • Zorgen dat exact aan uw eisen wordt voldaan

PRODUCTEN VAN EMSURE® PRODUCTS IN GROTERE VERPAKKINGEN

Het merk EMSURE® bestaat uit eersteklas anorganische reagentia en solventen die zijn geoptimaliseerd voor gereguleerde analyses en veeleisende toepassingen. Deze producten staan bekend om:

 • Zeer goed onzuiverheidsprofiel

EMSURE®-producten worden wereldwijd geleverd met de meest uitgebreide specificaties. Sommige zijn getest op wel 70 parameters. Elk EMSURE®-product heeft een uitgebreid analysecertificaat met een volledig onzuiverheidsprofiel voor iedere batch. Dit alles geeft u absolute zekerheid over de analyses en voorkomt een verkeerde interpretatie van resultaten door onzuiverheden.

 • Uitgebreide documentatie

MSDS, productspecificaties, batchspecifieke analysecertificaten en fysico-chemische informatie zijn standaarddocumenten die altijd beschikbaar zijn in de VWR-webwinkel. Merck geeft u ook de mogelijkheid om een geavanceerde documentatieset aan te schaffen.

 • Eenvoudig en veilig verpakt

Naast de kleine standaardverpakkingen voor laboratoriumgebruik levert Merck ook verscheidene grote verpakkingen en onttrekkingssystemen voor uw specifieke producttoepassingen. Deze oplossingen op maat zorgen voor veilig en probleemloos gebruik, opslag en transport. De chemicaliën en reagentia zijn beschermd tegen besmetting.

 • Bijbehorende onttrekkingssystemen

Deze onttrekkingssystemen zijn op maat gemaakt voor de vaten en tonnen van Merck. Ze zijn ontworpen voor het veilig, eenvoudig en efficiënt onttrekken van solventen, en voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Er is een systeem met zowel handmatige drukopbouw als met inert persgas. Daarnaast zijn er allerlei regelaars, adapters en koppelingen beschikbaar waarmee alle onderdelen eenvoudig met elkaar kunnen worden verbonden.

KWALITEITSCONTROLE

ZUREN, ZOUTEN EN SOLVENTEN VAN EMSURE® IN KLEINE VERPAKKINGEN VOOR LABORATORIUMGEBRUIK

Merck heeft een uitgebreid productassortiment om u te ondersteunen bij de kwaliteitscontrole, afhankelijk van de analytische toepassing.

Het merk EMSURE® bestaat uit eersteklas anorganische reagentia en solventen die zijn geoptimaliseerd voor gereguleerde analyses en veeleisende toepassingen. De voordelen hiervan zijn:

 • Onzuiverheidsprofiel van hoge kwaliteit
 • Complete literatuur
 • Eenvoudig en veilig verpakt
 • Aangepaste onttrekkingssystemen

SUPRASOLV®-SOLVENTEN VOOR GASCHROMATOGRAFIE

Gaschromatografie is een regelmatig toegepaste analysetechniek voor het scheiden en analyseren van verbindingen die zonder ontbinding kunnen worden verdampt. De specificaties van Suprasolv®-solventen zijn geoptimaliseerd om voor de beste prestaties van uw GC-toepassing te zorgen, of u nu ECD, FID of MS gebruikt. Alle Suprasolv®-solventen zijn van hoge kwaliteit en hebben een hoge batchconsistentie, wat resulteert in betrouwbare, nauwkeurige en reproduceerbare resultaten.

UNISOLV®-SOLVENTEN VOOR ORGANISCHE SPORENANALYSE

UniSolv® is een universele oplossing voor alle vormen van organische sporenanalyse. Dankzij speciale procedures zijn de specificaties van UniSolv® nog uitgebreider dan die van SupraSolv®. De gespecificeerde retentietijd voor ECD is bijvoorbeeld hoger, terwijl de toelaatbare concentratie van interfererende signalen binnen het retentietijdbereik voor alle detectoren lager is. Door deze uitzonderlijke prestaties is UniSolv® een uitstekende keuze voor alle analytische taken waarbij u zeer betrouwbare resultaten nodig hebt, zoals organische sporenanalyse.

LICHROSOLV® HYPERGRADE VOOR LC-MS

LiChrosolv® Hypergrade is speciaal ontworpen LC-MS. De lage ionische achtergrond en de lage ionenonderdrukking zorgen voor een hoge reproduceerbaarheid en een hoge ionisatie-efficiëntie bij LC-MS-toepassingen. Merck heeft onlangs het productassortiment van LiChrosolv® uitgebreid om u nog beter te kunnen ondersteunen bij deze toepassingen.

LICHROPUR®-REAGENTIA VOOR IONENPAAR-CHROMATOGRAFIE

LiChropur®-reagentia zijn ontworpen voor ionenpaar-chromatografie en bestaan uit zeer hydrofobe ionische verbindingen. Deze verbindingen vormen neutrale ionenparen met tegengesteld geladen moleculen. Door het vormen van deze paren zorgen de reagentia voor een vloeiende scheiding van geladen en niet-geladen moleculen. Merck heeft onlangs het assortiment LiChropur®-reagentia uitgebreid om u nog beter te kunnen ondersteunen bij deze toepassing.

CERTIPUR® ICP-STANDAARDEN

Het Certipur®-referentiemateriaal van Merck is van hoge kwaliteit en bestaat uit ICP-standaarden met één of meerdere elementen. Deze oplossingen zijn klaar voor gebruik, gecertificeerd en traceerbaar naar primair standaardreferentiemateriaal van NIST. Strenge procedures voor kwaliteitscontrole zorgen voor de grootste precisie. ICP-standaarden worden geanalyseerd met behulp van de methodes ICP-OES en ICP-MS, en gecertificeerd door het eigen ISO 17025-geaccrediteerde laboratorium van Merck. Alle relevante informatie wordt gedocumenteerd in het batchspecifieke analysecertificaat. Merck is ook geaccrediteerd producent van referentiemateriaal in overeenstemming met ISO-richtlijn 34 voor ICP-standaarden met één element.

MILIEU

MILIEUTESTS

Maak uw wateranalyse eenvoudiger met de nieuwe Prove-spectrofotometers van Merck. In combinatie met de Spectroquant®-testkits kunt u maximaal profiteren van de instrumenten. Zo wordt uw workflow eenvoudiger en krijgt u gegarandeerd betrouwbare resultaten. Hier vindt u een samenvatting van de voordelen van de Prove-spectrofotometers:

 • Eenvoudig uw waterkwaliteit bijhouden
 • Grote verscheidenheid aan gebruiksklare kits die zijn afgestemd op uw behoeften
 • Live ID geeft de methode aan en selecteert de juiste instellingen
 • Robuust en eenvoudig te reinigen instrument

VEILIGHEID

VEILIGHEID IN UW LABORATORIUM MET HDPE-FLESSEN

Gebruik deze speciale HPDE-veiligheidsflessen van Merck, zodat er in uw laboratorium geen flessen meer worden gebroken. Deze flessen zijn optimaal vormgegeven:

 • Geïntegreerde handgreep voor optimale hantering
 • Optimale verschuiving van het zwaartepunt voor eenvoudig hanteren
 • Eenvoudige en milieuvriendelijke afvoer
 • De onderkant van de fles heeft een nieuw ontwerp voor goede stabiliteit