Blijf ingelogd
Verloopt binnen 
The session is expired
Uw sessie is verlopen. Voor uw veiligheid bent u uitgelogd.
Wilt u opnieuw inloggen?

Merck voor de farmaceutische industrie

Merck voor de farmaceutische industrie

Gebruikt u graag chemicaliën van Merck, maar weet u niet zeker welk product u moet kiezen voor uw specifieke farmaceutische toepassing? Geen probleem.

Merck heeft deze campagne ontwikkeld voor de farmaceutische industrie om u een overzicht te geven van de mogelijkheden. 

Of het nu gaat om ons befaamde acetonitril 1.00030.2500 of de Merck Millipore Milli-Q-systemen voor het perfecte laboratoriumwater: maak kennis met legio solventen, zuren, basen, ICP-standaarden, watersystemenen meer. 
Alles wat u nodig hebt voor chromatografie, luchtmonstername, milieuanalyse, kwaliteitscontrole, monsterpreparatie, waterbepaling, elementenanalyse enzovoort.

R&D

Naar boven

Ascentis® Express UHPLC- en HPLC- kolommen

De Fused-Core®-technologie achter onze Ascentis® Express-kolommen levert maximale snelheid en efficiëntie op zowel UHPLC- als HPLC-systemen. Fused-Core®-deeltjes zorgen voor een veel kortere diffusieweg in vergelijking met volledig poreuze deeltjes, waardoor de piekverbreding tot een minimum wordt beperkt. Dit resulteert in zeer hoge rendementen, die doorgaans 40% hoger zijn in vergelijking met volledig poreuze deeltjes van dezelfde grootte. Ascentis® Express-kolommen zijn verkrijgbaar met 2, 2,7 en 5μm deeltjes en met een zeer breed scala aan kolomchemie.

Ascentis® Express-kolommen

BIOshell™ UHPLC- en HPLC-kolommen

De BIOshell™ UHPLC- en HPLC-kolommen leveren maximale snelheid en efficiëntie voor de scheiding van biomoleculen op zowel UHPLC- als HPLC-systemen. De Fused-CoreR oppervlakkig poreuze silicadeeltjes (SPP) met poriëngroottes van 90 A tot 1000 A maken een superieure scheiding van glycanen evenals zeer grote eiwitten mogelijk. Vooral een poriëngrootte van 1000 A toont zeer duidelijke voordelen ten opzichte van de gewone poriën van 300 A voor de scheiding van zeer grote eiwitten in de ontwikkeling van biotherapeutische geneesmiddelen, zoals monoklonale antilichamen (mAbs) of eiwitten met een molecuulgewicht van meer dan 100 kDa.

BIOshell™-kolommen

Purospher® STAR HPLC- en UHPLC-kolommen

De analysemethoden voor farmaceutische monsters moeten aan strenge voorschriften voldoen. PurospherR STAR RP-18 'endcapped' kolommen zijn uitstekend geschikt voor deze vraag en zijn de beste keuze voor L1-kolommen die in de USP (United States Pharmacopeia) zijn opgenomen.

Purospher® STAR-kolommen

GC-kolommen

Merck weet dat alleen de meest nauwkeurige analytische producten volstaan. Daarom bieden wij het Supelco-portfolio van analytische GC-kolommen aan, die u de nauwkeurigheid, precisie en consistentie bieden die u nodig heeft.

Supelco® GC-kolommen

Chromolith® WP300-kolommen voor biologische toepassingen

De nieuwe Chromolith® WP300- kolommen zijn speciaal ontworpen voor biologische toepassingen. De monolitische silicakolommen met brede poriën (WP) van 300 Å bestaan uit een enkele staaf met een ononderbroken bed van zeer zuivere, poreuze silica die vervolgens is gebonden aan C18,C8 en C4. Dit zijn de voordelen van voorbereidingskolommen op het vlak van eiwitten:

 • Hoge biomoleculewinning en speciale selectiviteiten voor biomoleculen
 • Scheiding op hoge snelheid is mogelijk
 • Aanzienlijk langere levensduur van de kolom
 • Hoge bestendigheid tegen geblokkeerde kolommen
 • Kostenbesparing vanwege de grotere doorvoer van monsters en grotere duurzaamheid van de kolommen

Chromolith® WP300-producten bekijken

Chromolith® HR-kolommen met hoge resolutie

 

Chromolith®- kolommen zijn uniek in de chromatografie-industrie. Ze bestaan uit een enkele staaf van ultrazuivere monolitische silica. Dit geeft een unieke bimodale poriestructuur waarmee de chromatografische prestaties aanzienlijk toenemen wat betreft de scheidingsefficiëntie en de tegendruk van de kolom.

Chromolith® HR-producten bekijken

LiChrosolv®-solventen

LiChrosolv®-solventen zijn ideaal zijn voor reproduceerbare scheidingen.
Voordelen van LiChrosolv®-solventen:

 • Documentatie wijst uit dat ze geschikt zijn voor uv-, fluorescentie- en massadetectie en voor gebruik bij UHPLC
 • Geoptimaliseerde maximale baselinescheiding
 • Hoge resolutie en gevoeligheid
 • Interferentievrije basislijn voor betere reproduceerbaarheid
 • Kijk bijvoorbeeld eens wat acetonitril hypergrade (MERC1.00029.2500) voor specificaties en analysecertificaat heeft

LiChrosolv®-solventen bekijken

Solventen in gaschromatografie en LC-MS

Voor een accurate analyse van residuen van solventen in geneeskundige substanties bij headspace-gaschromatografie en methoden op basis van organische sporenanalyse en LC-MSzijn zeer zuivere solventen nodig met extreem lage concentraties van de gedefinieerde residuen van solventen.

Merck heeft hiervoor speciale productlijnen ontwikkeld. Klik op de productlijnen om het volledige productaanbod te bekijken.

LiChrosolv®-oplosmiddelen voor HPLC en LC-MS

SupraSolv®-oplosmiddelen voor GC

Kwaliteitscontrole

Naar boven

Farmaceutische secundaire standaarden

Merck's secundaire farmaceutische standaarden zijn gecertificeerd door dubbele accreditatie volgens ISO/IEC 17025 en ISO Guide 34 en zijn multi-traceerbaar naar referentiestandaarden van verschillende farmaceutische organisaties zoals USP, PhEUR en BP.

Farmaceutische secundaire standaarden

NIEUW UHPLC-MS LiChrosolv®-oplosmiddelen

Hoe kunt u voor uw zeer gevoelige UHPLC-MS analyses ruis en extra signalen tot een minimum beperken? De nieuwe high-end UHPLC-MS-oplosmiddelen van Merck verhogen de standaard voor een lage basisruis en schone massaspectra. De nieuwe reeks geavanceerde UHPLC-MS LiChrosolv®-oplosmiddelen van LiChrosolv® is ontwikkeld om alle verwachtingen te overtreffen en biedt snelle en betrouwbare resultaten in zowel ESI/APCI positieve als negatieve ionisatie-wijzen.

LiChrosolv® UHPLC-MS-oplosmiddelen

LiChropur®-additieven en Lichropur®-reagentia voor ionenpaar-chromatografie

Om u te helpen bij het verkrijgen van de hoogste kwaliteit analyse, biedt Merck een breed scala aan zeer zuivere mobiele fase-additieven voor LC-MS toepassingen. De LC-MS-portfolio omvat de meest gebruikte zuren, basen en vluchtige zouten van hoge zuiverheid, getest voor LC-MS-toepassingen.

LiChropur®-additieven en -reagentia

Gecertificeerde referentiematerialen

Als enige fabrikant van analytische standaarden en gecertificeerde referentiemateriaal (CRM's) met een wereldwijde vertegenwoordiging, voorziet Merck de wetenschappelijke gemeenschap van een uitgebreid portfolio en vertrouwde merken. Hoogwaardige referentiematerialen zijn alleen beschikbaar bij organisaties met een degelijk kwaliteitssysteem. Dubbele accreditatie volgens ISO/IEC 17025 en ISO Guide 342 is het toppunt van kwaliteitssysteemprestaties en maakt een geloofwaardige productie en het testen van CRM's mogelijk.

Certipur® ICP-standaarden

TraceCERT® ICHQ3D-elementstandaarden

Certipur®-bufferoplossingen

Met gecertificeerde pH-waarden bij zowel 20 °C als 25 °C voldoen Certipur® pH-bufferoplossingen van Supelco® analytische producten aan uw kalibratiebehoeften. Compliance, altijd gewaarborgd.

Certipur®-bufferoplossingen

MAS-100 NT®-luchtmonsternamesystemen

Het MAS-100 Het NT®- luchtmonsternamesysteem voor microbiële analyse is een draagbaar instrument dat is bestemd voor kritieke omgevingen. Deze toestellen zijn compact en geavanceerd en leveren de beste microbiële bewaking van lucht. De voordelen zijn:

 • Zeer eenvoudig in het gebruik
 • Hardware en software zijn ontwikkeld conform GAMP 4
 • Er wordt een flowsensor gebruikt voor het meten en instellen van een debiet van 100 SLPM ± 2,5%
 • Gevalideerd overeenkomstig EN ISO 14698 deel 1 bijlage B
 • Voldoet volledig aan de vereisten van d50 bij gebruik van een monsternamekop van 300 x 0,6 mm

Luchtmonsternamesystemen van Merck bekijkenDemonstratie van MAS 100 aanvragen

Zuren, zouten en solventen van EMSURE®

Zuren, zouten en solventen van EMSURE® bieden u:

 • Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, telkens opnieuw
 • Gebruiksgemak en veiligheid
 • Naleving van de regelgeving (ISO 6353, ACS, Reag. Ph. Eur.)

Sommige zijn getest op wel 70 parameters met de strenge kwaliteitscontroles in Merck's laboratorium in Darmstadt, Duitsland.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de productspecificaties van azijnzuur, Reag. Ph. Eur. analytisch reagens 1.00063.1000

 

De specificaties omvatten ruim 50 parameters, dus veel meer dan is
vereist voor Ph. Eur.EMSURE®-producten bekijken

Betrouwbare waterbepaling met Aquastar™

Aquastar™ Karl Fischer-reagentia en -standaarden voor betrouwbare resultaten in uw waterbepaling. Karl Fischer-titratie is een van de nauwkeurigste en snelste methoden om het watergehalte te bepalen in een bereik van 10 ppm tot 100%.
De Aquastar™-productstandaarden zijn geschikt voor titerbepalingen en instrumentcontroles en voldoen aan de vereisten van de DIN EN ISO/IEC 17025-accreditatie.

Neem contact op met de lokale VWR-specialist om een toepassingsnotitie of demonstratiepakket voor methodeontwikkeling te ontvangen.

AquastarTM-producten bekijken

Certipur® ICP-standaarden met meerdere elementen

Alles De Certipur® ICP-standaarden van Merck voldoen aan ISO 17025 en ISO-richtlijn 34. Deze standaarden met meerdere elementen zijn traceerbaar tot primaire standaarden en worden geleverd met een uitgebreid analysecertificaat.

Certipur® ICP-producten bekijken

Milieuonderzoek

Naar boven

Spectroquant®-spectrofotometers bekijken

Productie

Naar boven

Prepsolv®-oplosmiddelen voor preparatieve chromatografie

Merck Prepsolv®-oplosmiddelen zijn op maat gemaakt om de schaalvergroting van analytische naar preparatieve scheidingen te vergemakkelijken en worden vervaardigd, rekening houdend met de speciale eisen van preparatieve chromatografie. Ze worden gekenmerkt door een extreem laag verdampingsresidu (< 1 mg/l) en een laag watergehalte. De kwaliteit van het oplosmiddel zorgt voor een optimaal productrendement en een optimale bescherming van de kolom. Het uitgebreide assortiment aan onttrekkingssystemen zorgt ervoor dat de oplosmiddelen altijd veilig en eenvoudig kunnen worden gebruikt zonder risico op besmetting.

Prepsolv®-oplosmiddelen

Oplosmiddelen voor DNA- en peptidesynthese

Toepassingen voor DNA- en peptidesynthese vereisen oplosmiddelen met een zo laag mogelijk watergehalte. Daarom worden de oplosmiddelen van Merck zorgvuldig verwerkt en gezuiverd om de efficiëntie en het rendement in deze kritische processen te optimaliseren. Merck levert een groeiende reeks gespecialiseerde oplosmiddelen en reagentia voor DNA- en peptidesynthese - zowel op maat als voor de brede markt. Het uitgebreide assortiment aan onttrekkingssystemen zorgt ervoor dat de oplosmiddelen veilig en eenvoudig kunnen worden gebruikt, zonder risico op besmetting.

Oplosmiddelen voor DNA- en peptidesynthese

Hoogwaardig TSB

Tryptoon-soja-bouillon (TSB) van Merck is getest op steriliteit en de afwezigheid van mycoplasma. Het wordt drievoudig verpakt geleverd in een effectieve, gegranuleerde vorm en is klaar voor gebruik in een cleanroom.

Bekijk hieronder het TSB-aanbod:

Tryptoon-soja-bouillon, niet-dierlijk, bestraald, driedubbel verpakt, 5 kg

Tryptoon-soja-bouillon, bestraald, driedubbel verpakt, 5 kg

MSYNTH®plus voor organische synthese

MSYNTH®plus-producten zijn bestemd voor organische synthese in gecontroleerde omgevingen. Ze worden gebruikt om de kwalificatie van grondstoffen zo eenvoudig mogelijk te maken. Het assortiment is gekwalificeerd voor gebruik bij GMP- synthese en is geoptimaliseerd voor onderzoek, procesontwikkeling en productie. De portfolio omvat bouwstenen, reagentia, solventen, proceschemicaliën en additieven.

MSYNTH®plus-producten bekijken

Algemeen

Naar boven

Zuren in Safebreak-flessen

Safebreak- flessen van Merck zijn vervaardigd van glas met een polyetheencoating. Mocht het glas breken, dan worden de splinters opgevangen door het omhulsel van polyetheen.

Zuren in Safebreak®-flessen bekijken

Extran®

Extran®-reinigingsmiddelen zijn bestemd voor gebruik in laboratoria en productiefaciliteiten. Deze reinigingsmiddelen zorgen voor residuvrije engrondige reiniging. Alle actieve ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar.

Extran®-producten bekijken

Chemizorb®

Chemizorb®- absorbeermiddelen bestaan uit chemisch inerte poreuze mineralen of synthetische copolymeren en kunnen 100 tot 400% van hun eigen gewicht aan vloeistoffen opnemen. Met Chemizorb® verwijdert u gemorste vloeistoffen snel en veilig.

Chemizorb®-producten bekijken

Milli-Q® IQ7000-zuiveringssysteem

Milli-Q® IQ 7000 is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat experimenten kunnen worden uitgevoerd zonder sporen van ionen. Het is een ideaal systeem voor ultrazuiver water, vooral in combinatie met de nieuwe Q-POD®-dispenser voor ultrazuiver water.

 • Compact en ergonomisch
 • Eenvoudige, gebruiksvriendelijke dispenser
 • Milieuvriendelijke uv-lamp (geen Hg)
 • Zuiveringsmedia met uitzonderlijke prestaties

Milli-Q®-producten bekijken