Award Winning Innovative ViVi-CR Cleanroom Helmet System

Bekroonde, steriele, geventileerde cleanroom helm- en kapsysteem ViVi-CR voor gebruikers in steriele cleanrooms

Meer informatie

Mensen die werken in steriele cleanrooms (klasse A/B) zijn verplicht om kapjes, cleanroom-maskers en veiligheidsbrillen te dragen. Toch ondervinden zij vaak problemen met comfort, koel blijven en het beslaan van de veiligheidsbril. Bij het zoeken naar een meer praktische oplossing heeft de directeur van het cleanroomportfolio VWR, THI aangewezen als mogelijke partner voor nieuwe productontwikkeling.

THI is een ervaren Oostenrijkse fabrikant die chirurgische helmen produceert met veel van de vereiste functies. VWR en THI werken sindsdien samen en hebben een nieuw geventileerd helmsysteem ontwikkeld gebaseerd op de originele chirurgische helm, maar speciaal ontworpen voor personeel in EU-GMP-klasse A/B productie cleanrooms.

THI heeft met succes voldaan aan de eisen van de industrie op het gebied van comfort, ademend vermogen, filtratieprestaties, deeltjesafgifte, geluid en panoramisch zicht. De ViVi-CR helm is daarvan het resultaat en is daarmee een nieuwe en unieke oplossing op de markt.

  •  De ViVi-CR creëert een fysieke barrière tussen de gebruiker en zijn omgeving om de overdracht van deeltjes te beperken. Tegelijkertijd wordt er voor de gebruiker door middel van actieve luchtuitwisseling een comfortabel klimaat in de kap gecreëerd.
  • Het ViVi-CR systeem bedekt het hele hoofd en gezicht. Gezichtsmaskers laten daarentegen mogelijk ruimte voor ongecontroleerde ontsnapping van de lucht en veiligheidsbrillen bedekken niet altijd het hele gezicht. De hoge luchtstroomsnelheden van de ViVi-CR elimineren alle condensatieproblemen, terwijl het stille werkingsgeluid communicatie met collega's mogelijk maakt.
  • Met de snelheidsaanpassing van de ventilator kunnen gebruikers door middel van gebaren met hun handen blijven werken en met hun hoofd knikken om de snelheid van de interne ventilatoren te veranderen. In de automatische modus herkent de bewegingsdetectietechnologie ook de lichamelijke activiteit en wordt met behulp van deze technologie automatisch de ventilatorsnelheid aangepast.
  • Sinds de lancering in 2019 heeft ViVi-CR de 'Innovation Award' gewonnen op het ContaminExpo Congress in Parijs in 2019 en de 'Highly Commended' award op de Cleanroom Technology Exhibition in het Verenigd Koninkrijk.

ViVi-CR: Het nieuwe steriele, geventileerde cleanroom helm- en kapsysteem voor steriele klasse A/B cleanrooms, exclusief verkrijgbaar via VWR.

Ontdek de toekomst van de aseptische graad A/B productie

Ervaar de uitstekende combinatie van het ViVi-CR-kapsysteem en DuPont Tyvek® IsoClean®-kleding voor een optimale persoonlijke en productbescherming.

Instructievideo voor omkleden

GMP-conforme aan- en uittrekprocedures van Tyvek® IsoClean®-kleding en ViVi_CR-kapsysteem